Hartige taart met americain en paprika
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Meng voor het deeg de bloem, de eieren en de melk tot een glad mengsel. Kruid met peper en zout en laat ongeveer 10 minuten rusten. Roer er het water door en giet het deeg in een met bakpapier beklede bakplaat met hoge rand. Bak 10 minuten voor in de oven.
-
2
Spoel de lente-uitjes en de paprika’s. Snij de paprika’s in blokjes. Pel de ui en de knoflook, hak ze fijn.
-
3
Verhit de olie in een pan en bak de americain rul. Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree en oregano toe en laat 2 à 4 minuten meebakken. Voeg er de tomatenblokjes bij en kruid met peper en zout. Laat het rundvleesmengsel ongeveer 10 minuten sudderen en laat het daarna een beetje afkoelen.
-
4
Schep het mengsel op het voorgebakken deeg en bak het geheel nog 15 minuten in de oven. Stoof de paprikablokjes en lente-uitjes even aan in de pan van het vlees. Werk er de taart mee af, bestrooi met de verse tijm en serveer.