Kippenstoofpotje met bospaddenstoelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de kippenbillen met peper en zout. Pel de sjalotten en de knoflook. Snipper de knoflook fijn, laat de sjalotten heel. Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in stukken. Spoel de tijm en schud droog.
-
2
Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak de kip penbillen kort aan alle kanten goudbruin. Doe er de sjalot ten, knoflook, paddenstoelen en 2 takjes tijm bij en blus met witte wijn en bouillon. Zet het deksel op de pan en schuif in de warme oven. Laat 25 à 30 minuten stoven.
-
3
Haal de braadpan uit de oven en neem er de kippenbillen uit. Verwijder de tijm, kruid de braadjus met peper en zout en roer er de koude boter in vlokjes door. Doe de kippen billen weer in de saus, werk af met een paar plukjes tijm. Lekker met ciabatta.