Orecchiette met pancetta en radijsjesloofpesto
bereiding
-
1
Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de pancetta krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Breek in stukken.
-
2
Spoel de radijzen en het loof. Snij de radijzen in plakjes. Doe het loof met de parmezaan, de helft van de pijnboompitten en het basilicum, de knoflook, wat peper en zout en 5 eetlepels olijfolie in de blender. Mix tot een gladde pesto. Voeg eventueel extra olijfolie toe.
-
3
Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking, giet af en meng er een lepel pesto onder.
-
4
Blancheer de erwtjes in lichtgezouten water. Giet af en schep ze onder de pasta.
-
5
Schep de pancetta, radijzen en resterende pijnboompitten onder de pasta. Serveer met
de radijsjesloofpesto en extra basilicum. Breng op smaak met peper en zout.