Vogelnestjes met preireepjes en paprikasaus
bereiding
-
1
Mix alle ingrediënten voor de paprikasaus tot een smeuïge coulis. Kruid met peper en zout. Verwarm op een zacht vuur.
-
2
Snipper de ui. Meng met het gehakt, samen met de bulgur en het ei. Kruid met de specerijen. Kneed tot een bal, wikkel in plasticfolie en laat in de koelkast rusten.
-
3
Verwarm de friteuse voor op 130°C. Snij de prei in fijne reepjes. Blancheer ze, duw het vocht er goed uit en dep ze droog met keukenpapier. Frituur ze kort, en al roerend. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
-
4
Verhoog de temperatuur van de friteuse tot 170°C. Kook de kwarteleitjes 4 minuten. Pel ze. Haal het gehakt uit de koelkast en verdeel in 8 porties. Rol een balletje, druk het plat in je handpalm en leg er een eitje in. Sluit en vorm weer een balletje. Frituur de balletjes goudbruin, tot ze komen bovendrijven.
-
5
Spoel de sla en zwier droog. Verdeel ‘m samen met de prei over de borden, leg op elk bord 2 vogelnestjes. Serveer met de coulis. Lekker met brood.