Kalkoenfilet met avocado-paprikasalade
bereiding
-
1
Maak het rode pepertje schoon en snipper het fijn zonder de zaadjes. Meng het sap van 1⁄2 citroen met de balsamicoazijn, de honing, 4 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel maiszetmeel. Kruid met het paprika poeder en peper en zout. Leg de kalkoenfilets in de marinade, dek af en zet koel weg.
-
2
Maak de salade. Spoel de kerstomaatjes en halveer ze. Spoel de paprika’s en snij ze in dunne reepjes. Haal de pit uit de avocado’s en snij het vruchtvlees in dunne plakjes. Besprenkel de avocado met de rest van het citroensap. Pel de rode ui en snij in halve ringen. Spoel de peterselie en hak grof.
-
3
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grillpan en gril de kalkoenfilets zo’n 4 minuten aan beide kan ten. Schep op elk bord een kalkoenfilet en een portie van de salade. Werk af met nog wat paprikapoeder.
Tip! Lekker met gestoomde aardappeltjes.