Balletjes in tomatensaus met venkel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui en 1 teentje knoflook. Fruit glazig in een scheutje olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 20 minuten op een zacht vuur sudderen.
-
2
Kneus de overige twee teentjes knoflook. Boen de aardappelen schoon en snij in partjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bak plaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met zout en leg er de knoflook en de takjes rozemarijn bij. Laat de aardappelen 30 minuten roosteren of tot ze mooi goud bruin en gaar zijn. Schep regel matig om.
-
3
Meng het gehakt met de venkel zaadjes, de geraspte citroenschil, munt, het ei en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Vorm er balletjes van en laat ze even opstijven in de koelkast.
-
4
Maak de venkel schoon en snij in plakjes. Stoom 5 minuten en laat goed uitlekken. Leg de venkel mee op de bakplaat, maar hou apart van de aardappelen. Besprenkel met olijfolie en ahornsiroop en rooster de laatste 15 minuten mee in de oven.
-
5
Bak de balletjes goudbruin in olijf olie en laat op een zacht vuur verder garen. Snij de geroosterde venkel in stukjes en doe samen met de balletjes in de tomatensaus. Serveer met de geroosterde aardappelen.