Recept

Hamburgers met gegrilde groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Leg je hamburger eens níét tussen een broodje.

bereiding
  1. 1

    Pel de rode ui, snipper de helft fijn en snij de andere helft in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Meng het gehakt met de gesnipperde rode ui, knoflook en rode bonen. Kruid met het venkelzaad, het chilipoeder en wat peper en zout. Vorm er burgers van.

  2. 2

    Spoel de courgette en aubergine en snij ze in dikke plakken. Wrijf ze in met olijfolie en gril ze in een grillpan. Haal ze uit de pan. Gril in dezelfde pan de kerstomaatjes tot ze beginnen te knappen.

  3. 3

    Hou 4 kerstomaatjes apart. Spoel de spinazie en meng die met de rest van de tomaatjes, de rode- uiringen en een flinke scheut olijfolie. Kruid de salade met zwarte peper van de molen en zout.

  4. 4

    Bak de hamburgers zo’n 3 minuten aan elke kant. Maak torentjes van de aubergine, courgette, burgers en cheddarkaas. Steek een kerstomaatje en een blaadje spinazie op een grote prikker en steek zo de burger vast. Serveer met de salade en een toefje ketchup.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hamburgers met gegrilde groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!