Pittige pasta met knoflook en citroen
bereiding
-
1
Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
2
Snij de citroenen in partjes. Pel en snipper de knoflook. Laat de citroenpartjes 2 minuten koken met de pasta. Haal ze uit het kookvocht en dep droog. Giet de pasta af en bewaar wat van het kookvocht.
-
3
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan, doe de citroenpartjes erbij en kruid met zout en suiker. Laat de citroenen 5 minuten karamelliseren. Zet opzij.
-
4
Verwarm opnieuw 2 eetlepels olijfolie in de pan en stoof er de knoflook in glazig, samen met de chilivlokken. Blus met het citroensap.
-
5
Doe een beetje pastakookvocht in de pan en meng de pasta en de gekaramelliseerde citroenpartjes erdoor. Werk af met bladpeterselie en eventueel wat extra olijfolie.