VIDEO: Pasta met tomaat & gehaktballetjes
Gehaktballetjes
-
1
Pers de look fijn en hak de verse kruiden fijn. Meng in een kom het gehakt met de look, kruiden, kaas en peper en zout.
-
2
Rol er balletjes van, leg deze op een bakplaat en bak ze een 8-tal minuten in de oven. Daarna nog even goudbruin aanbakken met olijfolie in de pan.
-
3
Je kan de balletjes ook eerst wat aanbakken in olijfolie en dan verder laten garen in de tomatensaus.
Pasta met tomaat
-
1
Snij de tomaten in kleine blokjes. Bak de sjalotten in de olijfolie en voeg de look en tomatenblokjes toe. Laat dit verder sudderen tot de blokjes helemaal gesmolten zijn tot een mooie saus.
-
2
Kook intussen de pasta beetgaar in gezouten water.
-
3
Doe de azijn erbij en kruid met peper en zout. Snij de basilicumblaadjes in fijne reepjes en voeg ze toe aan de saus.
-
4
Meng de saus door de pasta en serveer met de oreganoballetjes.