Recept

Romige pasta met kruidenkaas en scampi’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Budgettopper van Libelle Lekkers social media en video-coördinator Kirsty MacLean: “Als het snel moet gaan, denk ik spontaan aan pasta! Dan daag ik mezelf uit om alles klaar te hebben tegen het moment dat de pasta gaar is. Met deze pasta met kruidenkaas lukt dat sowieso. Je kunt experimenteren met de toppings - naar smaak, maar ook naar budget. De scampi’s kun je vervangen door gehaktballetjes of extra groenten zoals blokjes gebakken courgette!”

bereiding
  1. 1

    Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de sjalot en snipper ’m fijn. Stoof de sjalot glazig in olijfolie.

  2. 2

    Voeg de scampi’s toe aan de pan met de sjalot en bak ze mooi rozig en gaar. Kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Giet de pasta af, maar laat een beetje kookvocht achter in de pot. Doe de pasta terug in de pot met het kookvocht, roer er de kruidenkaas door en dek de pot af, zodat de kaas lekker smeuïg wordt en opwarmt.

  4. 4

    Spoel en halveer de kerstomaatjes. Voeg de tomaatjes samen met de scampi’s toe aan de pasta.

  5. 5

    Snipper de peterselie of het basilicum fijn. Schep de pasta met de saus, de scampi’s en de tomaatjes in borden en werk hem af met de bladpeterselie of het basilicum en de geraspte citroenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Romige pasta met kruidenkaas en scampi’s

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!