Kardemomrol met pistaches
bereiding
-
1
Roer de melk, de suiker en de gist samen los. Laat 10 minuten rusten tot het beslag begint te bubbelen door de gist.
-
2
Meng in je keukenrobot de eieren, boter, kardemom, zout en mix tot een glad beslag, voeg het gistmengsel toe en voeg geleidelijk aan de bloem toe. Schep het in een ingevette vorm en dek af met vershoudfolie. Laat 1 à tot 2 uur rusten tot het in volume verdubbeld is.
-
3
Rol het deeg uit tot een langwerpige rechthoek. Bestrijk met boter en bestrooi met een mix van suiker, kaneelpoeder en pistaches.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg van aan de kortste kant strak op en snij er plakken van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en laat een halfuur rijzen.
-
5
Smeer de plakken in met losgeklopt eigeel en bestrooi met rietsuiker. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven en serveer lauwwarm.