Recept

Viskoekjes met pompoen en zoete aardappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij het pompoenvruchtvlees in blokjes. Schil de zoete aardappel en snij ook in blokjes. Kook beide in 20 minuten gaar in lichtgezouten water.

  2. 2

    Pel de sjalotten en hak ze fijn. Rooster de pompoenpitten zonder vetstof in een koekenpan met antiaanbaklaag. Spoel de dille, schud droog en hak de blaadjes fijn. Snij de vis in piepkleine blokjes.

  3. 3

    Giet de pompoen- en zoete aardappelblokjes af, laat ze uitlekken en stamp ze tot puree. Kruid met flink wat nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Voeg de visblokjes, de eidooiers, dille, pompoenpitten en bloem toe en meng alles door elkaar tot een stevige, soepele massa. Voeg eventueel nog wat bloem of havervlokken toe.

  5. 5

    Bevochtig je handen onder de kraan en vorm 8 miniburgertjes van het deeg. Wentel ze door de bloem. Verhit flink wat olie in een koekenpan en bak de viskoekjes 15 minuten, op middelhoog vuur, aan beide kanten lichtjes bruin en gaar. Lekker met een frisse salade en yoghurtdressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Viskoekjes met pompoen en zoete aardappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!