Kippenbouillon met bulgur, lente-ui en tomaat
Basiskippen-bouillon -3liter
-
1
Maak de groenten schoon en snij in stukken. Pel en halveer de knoflook. Spoel de kip onder koud water.
-
2
Doe de kip met de groenten, het kruidentuiltje, de peperbolletjes en wat nootmuskaat en zout in een grote pot en giet er 3 liter water bij. Breng aan de kook en laat minstens 1 uur afgedekt sudderen.
-
3
Schuim de bouillon af, neem de kip eruit en giet de bouillon door een zeef.
Voor de rest
-
1
Pel en kneus de knoflook. Breng de bouillon aan de kook met de knoflook, het kaneelstokje en de kruidnagel. Voeg de bulgur toe en laat 15 minuten garen.
-
2
Spoel de tomaten. Snij ze doormidden, verwijder de pulp en pitjes en snij het vruchtvlees in stukjes. Spoel de lente-uitjes en maak ze schoon. Laat ze heel. Pers de halve citroen uit.
-
3
Doe de lente-uitjes bij de bouillon en laat ze even mee garen. Trek het nog warme kippenvlees in stukken en verdeel over 4 borden. Verdeel ook de tomaten en lente-uitjes over de borden.
-
4
Haal het kaneelstokje, de kruidnagels en de knoflook uit de bouillon. Breng de bouillon op smaak met citroensap en nog wat peper en zout en schep in de borden.