Recept

Shakshuka met pitabrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Libelle Lekker Chef Natalie kookt uit de voorraadkast: “Onze kinderen zijn verzot op eitjes, ik heb ze dan ook altijd in huis en probeer er elke week wel iets mee op tafel te toveren. Deze shakshuka is relatief nieuw in hun smaakpallet, maar het is nu al een blijvertje.”

Tip: mag het een beetje pikanter? Voeg dan samen met het paprikapoeder en de ras-el-hanout ook nog een lepel harissa toe.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Stoof ze aan in een diepe pan met wat olie en kruid ze met de ras-el-hanout en het paprikapoeder. Laat de droge kruiden even meestoven. Voeg de groentemix toe en lepel er de tomatenpuree bij. Kruid met peper en zout en roerbak 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog eens 5 minuten op een zacht vuur sudderen.

  2. 2

    Maak 4 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje voorzichtig een ei. Laat nog 10 minuutjes garen op een zacht vuur, met het deksel op de pan.

  3. 3

    Verwarm de pitabroodjes volgens de instructies op de verpakking. Strooi de kaas over de shakshuka en werk eventueel af met verse kruiden of jonge spinazie. Serveer de shakshuka met de pitabroodjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Shakshuka met pitabrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!