Aardappelsalade met wijting
bereiding
-
1
Rasp de citroenschil.
Rist de tijmblaadjes af.
Hak dille en lente-ui.
Stamp in een vijzel 1 el geraspte citroenschil en 1 el zwarte peperbolletjes fijn.
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Kook de aardappelen, laat schrikken. Snij ze in plakjes en bak ze in olie. Zet nog 10 min. in de oven. Laat afkoelen.
-
3
Bak de wijtingfilets in olie en 1 el geraspte citroenschil.
Schep de vis eruit en laat afkoelen. -
4
Blus de jus met citroensap en witte wijn. Zeef, en vermeng met tijm, dille en lente-ui. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Zet vis en aardappelen in de koelkast.
-
6
Schep de vis en aardappelen op borden en besprenkel met vinaigrette. Werk af met citroen en dille. Serveer met de citroenpeper en grof zeezout.
Voorbereiding