Recept

Aardappelsalade met wijting

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lichte salade met een frisse toets

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rasp de citroenschil.

    Rist de tijmblaadjes af.

    Hak dille en lente-ui.

    Stamp in een vijzel 1 el geraspte citroenschil en 1 el zwarte peperbolletjes fijn.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Kook de aardappelen, laat schrikken. Snij ze in plakjes en bak ze in olie. Zet nog 10 min. in de oven. Laat afkoelen.

  3. 3

    Bak de wijtingfilets in olie en 1 el geraspte citroenschil.
    Schep de vis eruit en laat afkoelen.

  4. 4

    Blus de jus met citroensap en witte wijn. Zeef, en vermeng met tijm, dille en lente-ui. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Zet vis en aardappelen in de koelkast.

  6. 6

    Schep de vis en aardappelen op borden en besprenkel met vinaigrette. Werk af met citroen en dille. Serveer met de citroenpeper en grof zeezout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelsalade met wijting

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!