VIDEO: Bloemkoolmousse met garnalen en pesto in glas
bereiding
-
1
Snij de helft van de bloemkool in kleine roosjes.
-
2
Giet de groentebouillon in een kookpot. Voeg de bloemkoolroosjes toe.. Kruid met peper en zout.
-
3
Week de gelatineblaadje.
-
4
Kook de bloemkool gaar. Mix met behulp van een staafmixer of keukenrobot tot een smeuïge massa & voeg de gelatineblaadjes toe. Laat tot kamertemperatuur afkoelen.
-
5
Klop de room half op. Spatel de half opgeklopte room voorzichtig onder de bloemkoolmousse. Proef en kruid, indien nodig, bij met peper en zout.
-
6
Giet de mousse in kleine glaasjes en zet in de koelkast. (in eierkarton !!!) schuin
-
7
Werk net voor het opdienen af met de pesto en de garnalen (én de rasp van de overgebleven bloemkool).