Kilometertaart
bereiding
-
1
Laat het blikje melk volledig ondergedompeld in water een uur lang tegen kookpunt aan, sudderen.
-
2
Plaats de 2 lagen bladerdeeg op elkaar en rol even aan, snij in lange stroken.
-
3
Plaats tussen 2 bakplaten met bakpapier en bak gedurende 20 minuten op 180°C.
-
4
Haal de bovenste plaat en bakpapier weg en bestrooi met poedersuiker, plaats even terug in de oven om te kristaliseren, dit maakt de bodem extra krokant, maar zorgt dus ook voor een beschermingslaag, waardoor de taart langer krokant blijft.
-
5
Laat afkoelen.
-
6
Beleg met de afgekoelde fudge (die verkrijg je dus in het blikje).
-
7
Pel de banaan en snij in de schrijven van ½ cm, beleg op de taart.
-
8
Bestrijk met de opgewarmde confituur.
-
9
Klop de slagroom met de mascarpone en de suiker op.
-
10
Spuit of strijk op de taart.
-
11
Evt nog afwerken met chocoladeschilfers.