Gevulde uien met appel en gehakt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de schil van de uien. Halveer ze en leg de buitenste en grootste ajuinparten aan de kant. Snipper de rest, het binnenste van de uien, fijn. Pel en snipper de knoflook. Schil en snij de appel in blokjes.
-
2
Meng het gehakt met de knoflook, appelblokjes, het ei, paneermeel en een derde van de gesnipperde ui. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Vul de uiparten met het gehaktmengsel en rol er 2 plakjes ontbijt- spek rond. Bind vast met keuken- touw en stop er een takje tijm tussen. Leg de gevulde uien in een ingevette ovenschotel en besprenkel met olijfolie. Zet 30 tot 35 minuten in de oven of tot het spek mooi krokant gebakken is.
-
4
Fruit de rest van de uien met de steranijs in wat boter tot de uien beginnen te kleuren. Blus met een glas witte wijn en voeg de honing toe, laat op een zacht vuur inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de gevulde uien met de uiensaus. Lekker met peterseliepuree.