VIDEO: Gevuld witloof met gerookt spek en gehakt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Snij de witlofstronken in de lengte doormidden. Verdeel het gehakt in 8 worstjes en leg telkens zo'n worstje op een half witloofstronkje. Dek af met de andere helft van het witloof en omwikkel het stronkje met een plakje gerookt spek, zodat het geheel samenblijft.
-
3
Bak het witloof aan in een pan met boter. Gebruik een pan die in de oven mag, dan hoef je het daarna niet in een ovenschaal te leggen. Dek het witloof af met aluminiumfolie en zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Haal het witloof uit de oven, zet op het vuur en blus met een flinke scheut bruin bier. Voeg 1 el Luikse siroop toe en verkruimel het bouillonblokje over het witloof. Doe er een scheut water bij en laat even inkoken tot de saus ingedikt is.
-
5
Serveer het witloof met een stevige snee brood.