Recept

Gegratineerde uiensoep met witte wijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snij de uien in ringen. Fruit 35 minuten op een matig vuur tot de ui gekaramelliseerd is.

  2. 2

    Voeg de kippenbouillon, runderbouillon, kruidentuiltje en de wijn toe. Laat de soep 20 minuten sudderen, roer af en toe om.

  3. 3

    Verwijder het kruidentuiltje en voeg azijn toe. Kruid met peper en zout. Verwarm de oven voor en gril de broodjes 3 minuten.

  4. 4

    Giet de soep in ovenbestendige soepkommen, leg er de broodjes in met hierop een sneetje brie en wat geraspte kaas. Breng op smaak met een mespunt paprikapoeder. Laat opnieuw 5 minuten onder de grill staan tot de kaas gratineert.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegratineerde uiensoep met witte wijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!