Recept

Rabarbercake in een ovenschaal

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal als je geen bakvorm in huis hebt!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter met de suiker op tot schuim. Blijf kloppen terwijl je de eieren één voor één toevoegt.

  2. 2

    Meng de vanillesuiker en het bakpoeder door de bloem en meng deze in porties door de opgeklopte boter. Vet het bakblik in met boter, strooi er bloem in en klop er de overtollige bloem uit. Schep het beslag in het bakblik.

  3. 3

    Maak de rabarber schoon, spoel de stengels en snij ze in 6 cm lange stukken. Leg de stukken rabarber op het beslag en duw ze er lichtjes in. Strooi er de parelsuiker over en schuif het bakblik onder in de oven. Bak de cake 30 minuten.

  4. 4

    Kijk of de cake gaar is met een breinaald of metalen prikker: als er geen beslag meer aan kleeft, is hij klaar. Neem de cake uit de oven, laat afkoelen en snij hem in porties.

    Tip! Lekker met een flinke dot zure room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rabarbercake in een ovenschaal

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!