Recept

Salade met gebakken peer, witloof en kalkoenfilet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de kropjes sla in 4 partjes en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken. Snij het uiteinde van de stronkjes witloof, snipper ze fijn en besprenkel met citroensap. Snij de abrikozen in reepjes.

  2. 2

    Zet een pan met olijfolie op het vuur en bak de kalkoenfilets goudbruin en gaar. Kruid met peper en zout. Hou warm.

  3. 3

    Bereid ondertussen de vinaigrette. Meng olijfolie, honing en appelazijn en kruid met peper en zout.

  4. 4

    Rooster de amandelen goudbruin in een pan zonder vetstof. Let op dat ze niet aanbranden.

  5. 5

    Snij de peren in schijfjes en bak de schijfjes kort in wat boter. Stapel ze opnieuw op elkaar zodat je weer een volledige peer hebt, schik ze op de borden. Vul de borden met de salade, verkruimel er de kaas over en besprenkel met vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met gebakken peer, witloof en kalkoenfilet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!