Stoofpot met worst
bereiding
-
1
Snij de worst in plakken. Pel de ui en snij ‘m in ringen. Snij de witte kool in fijne repen. Pel en snipper de knoflook. Hak de peterselie grof.
-
2
Laat de worst kleuren in een pan met olijfolie. Doe de ui erbij en laat karamelliseren. Voeg de kool toe en stoof glazig. Kruid met karwijzaad, peper en zout.
-
3
Doe de knoflook erbij, roer om en overgiet met het bier. Breng aan de kook en laat 3 minuten inkoken. Voeg de kippenbouillon toe, breng opnieuw aan de kook en laat onder deksel 40 minuten sudderen. Zet het deksel een beetje open zodat het vocht wat kan verdampen.
-
4
Schil intussen de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, stamp fijn en maak de puree aan met melk, een klontje boter, nootmuskaat, peper en zout.
-
5
Roer net voor het serveren de ciderazijn en peterselie door de stoofpot en serveer met de puree.