Gelakte schelvis met kruidenpuree en zongedroogde tomaten
bereiding
-
1
Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze in 10 minuten gaar in lichtgezouten water.
-
2
Spoel de kervel en de dille. Hou wat kruiden opzij voor de afwerking en snipper de rest fijn. Hak de zongedroogde tomaten grof.
-
3
Verhit de witte balsamicoazijn met de sojasaus in een pan. Kruid de stukken schelvis let met zwarte peper van de molen en leg ze in de saus zodra die begint te borrelen. Gaar
de vis zo’n 3 minuten aan beide kanten in de saus. -
4
Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot puree. Voeg de kervel en de dille toe. Schep de verse spinazie eronder. Breng de puree op smaak met zwarte peper van de molen, nootmuskaat en een snuifje zout. Werk de puree af met de zongedroogde tomaten.
-
5
Leg op elk bord een stukje gelakte schelvis, een inke schep van de kruidenpuree met zongedroogde tomaten en werk af met de rest van de verse kruiden.