Wild à la Ilse
bereiding
-
1
Bestrooi de struisvogelfilet met peper en zout. Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in stukken. Pel de sjalot en snij in vier. Pel de knoflook en snij in plakjes.
-
2
Roerbak de champignons met de tijm krokant, kruid met flink wat peper en zout.
-
3
Spoel de appelen, verwijder het klokhuis en snij in plakjes, besprenkel met citroensap. Bak ze goud- bruin in 50 gram boter, bestrooi met de suiker en laat zachtjes karamelliseren.
-
4
Verhit 50 gram boter en 1 eetlepel arachideolie. Bak hierin het vlees 2 à 3 minuten per kant. Haal het uit de pan en hou het warm. Voeg de sjalotjes en knof- look toe aan het bakvet en bak 3 minuten. Blus met de azijn en de fond. Kook 10 minuten, mix en zeef.
-
5
Serveer het vlees met de champignons en de appeltjes. Lepel er de saus bij. Lekker met puree of pasta.