Vlierbloesemsorbet met rodebessencompote
bereiding
-
1
Schud de vlierbloesem schermen goed uit. Spoel de munt en de citroen melisse. Pluk de blaadjes. Meng, maar hou wat munt en vlierbloesem apart.
-
2
Kook 400 ml water met het appelsap, het citroensap en de suiker tot de suiker is opgelost. Neem van het vuur en laat 10 minuten afkoelen. Schenk over de kruiden bloesemmengeling, dek af en laat 1 nacht trekken.
-
3
Klop het eiwit schuimig. Zeef de bloesemmengeling en vang het sap op, schep het onder de eiwitten en stort in de ijsmachine. Draai tot sorbet. Heb je geen ijsmachine, doe het dan in een afgesloten doos. Zet de sorbet minstens 3 uur in de diepvriezer en roer om de 20 minuten om.
-
4
Maak de compote. Spoel de bessen. Roer het maïszetmeel los in 2el van het sap en breng de rest van het sap met de vanillezaadjes aan de kook. Voeg het maïszetmeel en de bessen toe en roer goed om. Neem van het vuur en laat even afkoelen.
-
5
Schep een bolletje vlier bloesemsorbet in een kommetje en lepel er wat bessen compote bij. Werk af met extra blaadjes munt en vlier bloesem en serveer meteen.