Pesce Misto met pasta met knoflook en chili
bereiding
-
1
Snij de korst van het brood en maal het kruim fijn. Spoel en snipper de peterselie. Meng met het broodkruim. Breng op smaak met zeezout en de zeste van citroen.
-
2
Kook de spaghetti beetgaar. Pel en pers de knoflook. Maak de pepertjes schoon en snij in ringen. Verhit de olijfolie in een pannetje en fruit de look en de pepertjes. Giet de pasta af en meng de olie met de knoflook en pepertjes eronder. Kruid met peper en zout.
-
3
Verhit de zonnebloemolie in een wok tot 175°C. Haal de calamares, ansjovis en kabeljauw door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf en frituur de vis 3 minuten in de zonnebloemolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
4
Laat een grillpan goed heet worden. Prik de garnalen en de tijgergarnalen op de satéstokjes en haal ze door het gekruide broodkruim. Haal ook de tongen en de gamba’s door het broodkruim. Gril ze 3 minuten aan beide kanten in de grillpan. Kruid met zeezout en leg alle gebakken vis op een grote schotel. Serveer met de pasta en citroen.