Clubsandwich met rosbief en vijgen
bereiding
-
1
Spoel de veldsla, maak ‘m schoon en zwier droog. Roer de mierikswortelpasta door de zure room en kruid met peper en zout. Snij de vijgen doormidden. Snij 3 halve vijgen nog eens doormidden zodat je 6 partjes krijgt. Snij de rest in plakjes.
-
2
Besmeer 3 sneetjes brood met boter en beleg ze met de helft van de veldsla en de helft van de rosbief. Lepel er wat van de mierikswortelsaus op. Beleg met een nieuw sneetje brood dat aan beide kanten met boter besmeerd is, beleg met de rest van de veldsla en rosbief en opnieuw wat mierikswortelroom. Leg er de plakjes vijg op.
-
3
Besmeer de laatste sneetjes brood aan 1 kant met boter en leg boven op de sandwiches, boterkant onderaan. Snij ze voorzichtig diagonaal door. Steek een houten prikker met een kwartje vijg in elke sandwich.