Recept

Lasagne met butternut en yoghurttopping

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de uien en de knoflook. Fruit de ui en de knoflook in een scheutje olijfolie in een ruime pot. Voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid met flink wat zwarte peper van de molen.

  2. 2

    Maak de pompoen en de courgette schoon en snij in kleine blokjes. Voeg toe aan het gehakt. Verkruimel het bouillonblokje erover, voeg de tomatenpuree toe en laat enkele minuten stoven. Doe de gepelde tomaten erbij. Vul het blik van de tomaten voor de helft met water en voeg toe. Kruid met de oregano, tijm, salie en laat 7 minuten sudderen.

  3. 3

    Meng de Griekse yoghurt met het ei. Kruid met flink wat zwarte peper van de molen en rasp de kaas eronder.

  4. 4

    Maak in een ovenschaal afwisselend laagjes met de gehaktsaus en de lasagnevellen. Eindig met een laagje lasagnevellen. Werk af met de yoghurtmengeling. Gaar 20 minuten in de oven tot de lasagnevellen gaar zijn.
    Tip! Lekker met een rucolasalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lasagne met butternut en yoghurttopping

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!