Gazpacho met selder
bereiding
-
1
Schil de komkommer en snij ’m in blokjes. Spoel de paprika’s en snij eveneens in blokjes. Pel de ui en hak ze fijn.
-
2
Spoel de selder en snij in stukjes van zo’n 5 cm. Stoom ze in 3 minuten gaar. Laat uitlekken. Hou de helft apart. Snij de rest in fijne reepjes in de richting van de vezels. Zet opzij.
-
3
Dompel de tomaten onder in kokend water, pel ze en snij ze in vieren. Ontpit ze. Snij het vrucht
vlees in blokjes. -
4
Meng de stukjes tomaat met de azijn, het citroensap, de paprikablokjes, de selder, de komkommer, de ui, de olie en 100 ml ijswater. Pers er de knoflook bij. Dek af en zet 6 uur in de koelkast.
-
5
Mix fijn en haal door een roerzeef. Kruid met peper en zout en verdeel over kommen. Werk af met selder en blaadjes peterselie. Lekker met croutons.