Kalfsvlees in salieroomsausje
bereiding
-
1
Maak de wortelen schoon, laat er een klein stukje loof aan en snij ze overlangs in twee. Stoof de wortelen beetgaar in een klontje boter. Kruid met peper van de molen en een snuifje zout. Zet het vuur niet te hoog, maar laat de wortelen rustig karamelliseren.
-
2
Breng de room met de bouillon en de groene peperbollen aan de kook. Laat inkoken. Bind eventueel met 1 el maïszetmeel. Spoel de salie, hak grof en voeg toe aan de saus.
-
3
Kruid het kalfsvlees met ink wat peper van de molen en zout en bak het in 3 minuten aan elke kant gaar in een pan met boter.
-
4
Schep het vlees uit de pan, roer de aanbaksels los met een scheutje witte wijn en voeg toe aan de saus. Breng de saus verder op smaak met de mosterd, het sap van de citroen, zwarte peper en eventueel nog wat zout. Serveer het vlees met de wortelen en de saus.
Tip! Lekker met gebakken krielaardappeltjes.