Kip met citroen en pancetta
bereiding
-
1
Spoel de aardappelen en boen ze schoon. Snij in partjes en kook 5 minuten in lichtgezouten water. Giet af.
-
2
Meng een flinke scheut olijfolie met de tijm, de rozemarijn, het kippenbouillonblokje en het maïszetmeel tot een marinade. Haal de kip erdoor en schroei op een hoog vuur dicht. Zet het vuur lager en laat rustig sudderen. Hak de ingelegde citroenen fijn. Pel en snipper de knoflook. Doe de knoflook en citroen bij de kip en laat enkele minuten sudderen.
-
3
Leg de kippenbouten met de citroenmarinade in een ruime ovenschaal. Leg de aardappelen bij de kip. Scheur de pancetta in stukken en schik op de kip. Zet 20 minuten in de oven tot de kip en de aardappelen mooi gaar zijn.
-
4
Spoel de peterselie en hak fijn. Werk er de kip mee af en serveer.
Tip! Lekker met krokante sla in olie en azijn.