Palmharten met tapenade
bereiding
-
1
Maak de tapenade. Spoel de ansjovis en de kappertjes onder koud water en laat uitlekken. Mix de olijven tot puree met de ansjovis, kappertjes en knoflook. Voeg het paneermeel toe, met de olie en de peterselie.
-
2
Rol de vellen deeg uit en snij in 2 rechthoeken. Bestrijk ze met tapenade tot op 1 cm van de rand. Rol de twee korte zijden van de rechthoek tot in het midden. Maak de randen nat, zo plakken ze aan elkaar.
-
3
Verpak in plasticfolie, maar zorg dat de vorm behouden blijft. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het deeg uit de folie en snij in plakken van 1 cm. Leg op een met bakpa- pier beklede bakplaat. Bak in 15 à 20 min. goudbruin. Laat 5 minuten rusten in de uitgeschakelde oven. Laat afkoelen op een rooster.
-
5
Serveer lauw.