Recept

Visballetjes met avocadomayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de mayonaise. Snij de avocado doormidden. Verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Plet met het limoensap en meng met de mayonaise. Dek af en zet in de koelkast tot gebruik.

  2. 2

    Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Stoom ze in 15 minuten gaar. Plet ze grof en laat afkoelen.

  3. 3

    Verkruimel het bouillonblokje in 1 l water. Leg er de stukken vis in en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur af zodra het kookt en dek de pot af. Laat afkoelen en laat de vis uitlekken. Trek in kleine stukken met een vork.

  4. 4

    Verwarm de friteuse voor op 180°C. Pel de ui, sjalot en de knoflook, en hak ze fijn. Meng ze met de aardappelen, de vis, de eieren, peterselie, peper en zout. Haal je handen door de bloem en rol kleine balletjes van het vismengsel.

  5. 5

    Frituur de balletjes, in porties, 3 à 4 minuten. Laat uitlekken op keukenpapier.

  6. 6

    Serveer de balletjes met de mayonaise en werk af met basilicum. Kruid met peper van de molen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Visballetjes met avocadomayonaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!