Recept

Glaasje met rode biet-rundertartaar en krokante serranoham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Libelle-chef Ilse: “Een verzorgd hapje is het ideale welkom. De frisse tartaar, romige mayonaise en krokante zoute ham bieden alles wat een goede appetizer moet hebben: ze prikkelen de smaakpapillen en doen zin krijgen in meer.”

Makkelijk vooraf: de tartaar en de mayonaise kun je al op voorhand maken. Voeg de ham wel pas op het laatste moment toe, zodat die lekker knapperig blijft. 

bereiding
  1. 1

    Maak de avocadomayonaise. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Doe ze in een maatbeker of blender en voeg het limoensap, het ei, de mierikswortelcrème en de avocado-olie toe. Mix fijn met de staafmixer. Voeg zodra alle stukjes gemixt zijn in een straaltje en al mixend de maïsolie toe. Mix tot de mayonaise de gewenste dikte heeft. Breng de mayonaise op smaak met peper en zout en bewaar ze in een afgesloten knijpfles of spuitzak in de koelkast.

  2. 2

    Haal met een parisiennelepel 4 kleine bolletjes uit de rode biet. Snij 50 gram rode biet en de kwart appel in kleine blokjes. Sprenkel het citroensap over de appel. Snij ook de runderfilet in kleine blokjes. Pel de rode ui en snipper hem heel fijn.Meng de blokjes rode biet, de appel, de rode ui, de runderfilet en de kappertjes tot een homogene tartaar.

  3. 3

    Maak een marinade van de rodewijnazijn, de mosterd, de olijfolie en de ahornsiroop. Breng ze op smaak met peper en zout. Roer de marinade door de tartaar. Zet die 15 minuten in de koelkast.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de sneetjes serranoham op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 7 à 10 minuten in de oven, tot de sneetjes krokant gebakken zijn. Laat ze afkoelen en uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Maak in 2 glaasjes mooie torentjes van de tartaar. Leg er de bolletjes rode biet op en werk de glaasjes af met een stukje serranoham, toefjes avocadomayonaise, enkele scheutjes en nog wat extra kappertjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Glaasje met rode biet-rundertartaar en krokante serranoham

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!