Misosoep met kool en paddenstoelen
bereiding
-
1
Snij de spitskool in flinterdunne slierten. Pel en halveer de teentjes knoflook.
-
2
Maak de kastanjechampignons schoon en snij ze in plakjes. Scheur de oesterzwammen in stukjes. Snij de lente-uien schuin in ringen. Snij ook de chilipeper in ringen.
-
3
Zet een pan op het vuur met de olijfolie en bak er de reepjes spitskool en lente-ui even in op. Voeg er de kastanjechampignons, de oesterzwammen, de knoflook en de chilipeper aan toe, bak nog even mee.
-
4
Meng de misopasta met 1,5 liter water en giet over de groenten. Kruid met peper en zout. Laat nog 10 minuten koken.
-
5
Kook de eieren 7 minuten, zodat ze nog een beetje zacht zijn.
-
6
Roer vlak voor het serveren de sojascheuten door de soep, zodat ze knapperig blijven. Pel en halveer de eieren. Verdeel de soep over warme borden en werk af met ei.