Miso-gembersoep met oesterzwammen en paksoi
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snij de broccolini en de paksoi kleiner. Schil en snipper de gember. Maak de chilipeper schoon en snipper ‘m fijn. Kneus het citroengras.
-
2
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in een aparte kookpot.
-
3
Verhit de sesamolie in een grote kookpot en roerbak er eerst de sjalot in. Voeg de broccolini, de paksoi en de oesterzwammen toe en roerbak verder. Voeg het citroengras, de knoflook, de chili en de gember toe en roerbak kort.
-
4
Blus met de groentebouillon en de miso en laat 10 minuten garen. Breng de soep op smaak met peper, zout en limoensap.
-
5
Verdeel eerst de noedels over borden, lepel er de soep en de groenten over. Werk af met de geroosterde sesamzaadjes.