Recept

Tomatensoep met minicroque

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Spoel de selder, schil de wortel en snij ze in stukjes.

  2. 2

    Smelt wat boter in een soeppot. Stoof de ui, knoflook en groenten aan, doe de tomatenblokjes, -puree en het kruidentuiltje erbij, overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.

  3. 3

    Verwijder het kruidentuiltje. Giet de room bij de soep en mix goed fijn. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Steek met een koekjesvormpje sterretjes uit het brood, de kaas en de ham (of doe het in één keer met een hoog steekvormpje). Beboter het brood aan de buitenzijde. Beleg met kaas, ham en een tweede plakje kaas. Kruid met paprikapoeder en dek af met een tweede broodsterretje. Gril de croques krokant.

  5. 5

    Giet de soep in glaasjes. Steek een prikkertje door de croque en leg dit op het glaasje. Strooi voor wat extra pit nog chilivlokken over het soepje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tomatensoep met minicroque

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!