Aubergine-lamscurry
bereiding
-
1
Schil de aardappelen, spoel ze en snij ze doormidden. Maak de aubergine schoon en snij in blokjes. Pel de uien en snij ze in fijne ringen. Schil de gember en rasp fijn. Pel de knoflook niet, maar kneus hem.
-
2
Verhit de olijfolie op hoog vuur en stoof de uien glazig in 3 à 4 minuten. Voeg het vlees, de geraspte gember en de knoflook toe en laat 4 à 5 minuten bakken tot het vlees mooi goudbruin in.
-
3
Voeg de aubergine, kerrie, kaneel en kruidnagels toe en roerbak nog 3 à 4 minuten tot alle specerijen hun geur vrijgeven. Voeg de bouillon en de aardappelen toe, breng onder deksel aan de kook en laat 1 uur zacht sudderen tot het vlees mals is.
-
4
Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels en werk de lamscurry met verse koriander. Serveer met gestoomde basmatirijst en een kommetje Griekse yoghurt of zure room.