Panzanella
bereiding
-
1
Trek de ciabatta met de handen in hapklare stukjes en laat die 45 minuten drogen aan de lucht.
Spoel intussen de tomaten, verwijder de kroontjes en steelaanzetten en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel de ui, snij doormidden en snij in fijne halve plakjes.
Hak de ansjovisjes fijn. -
2
Rooster de paprika 20 minuten onder de ovengrill tot de schil zwartgeblakerd is. Doe de paprika in een plastic zakje en laat even rusten. Pel de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukjes. Spoel het basilicum en haal er de blaadjes af.
-
3
Doe de tomaten, paprika, ui, ansjovis, kappertjes en stukjes ciabatta in een kom en meng. Klop de wijnazijn en de olijfolie door elkaar en kruid de vinaigrette met peper en zout. Doe de vinaigrette beetje bij beetje bij de salade en schep telkens goed om. Kruid nogmaals met peper en zout, werk af met blaadjes basilicum en serveer meteen.