Panzanella met homemade pesto
bereiding
-
1
Doe alle ingrediënten voor de pesto in een mixer en mix glad en smeuïg. Kruid met peper en zout.
-
2
Verwarm de oven voor op 200°C. Scheur de ciabatta in kleine stukjes en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel met een lepel olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de stukjes brood mooi goudbruin en krokant in de oven.
-
3
Spoel de tomaten, verwijder het kroontje en snij in de helft of de grotere in partjes. Pel de rode ui en snij in fijne partjes. Spoel de komkommer, snij hem overlangs doormidden en lepel de zaadjes eruit. Snij vervolgens in fijne plakjes.
-
4
Hak de rozemarijn en de tijm grof. Pers de citroen en meng het sap met de gehakte kruiden onder 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout en meng nogmaals goed.
-
5
Maak een salade van alle groenten en meng het brood eronder. Werk af met takjes munt en basilicum en brokkel er de feta over. Serveer met de pesto.