Appelsorbet met meringue en cranberry fizz
bereiding
-
1
Doe de appelblokjes met de suiker en185 ml water in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat 5 minuten indikken tot een siroop. Mix fijn en laat afkoelen.
-
2
Schep de appelsiroop in een afsluitbare doos en zet 6 uur in de diepvries. Haal uit de diepvries en breek in stukken. Doe het in de blender en mix samen met het eiwit tot een gladde massa. Doe dit opnieuw in een afsluitbare doos en zet 6 uur in de diepvries.
-
3
Breng in een steelpan 3 eetlepels water met de suiker en de cranberry’s aan de kook. Laat 10 minuten sudderen. Zeef het sap en laat afkoelen. Doe wat ijs in de shaker en doe er het cranberrysap, het limoensap en de wodka bij en shake. Verdeel over glazen en leng aan met spuitwater.
-
4
Boen de appelen schoon en snij ze in plakjes. Besprenkel met citroensap. Maak bolletjes van de sorbet. Leg een plakje rode en groene appel op een bord, samen met een bolletje sorbet, leg er een tweede plakje appel tegen en een tweede bolletje sorbet.
-
5
Werk af met appelplakjes, verkruimelde meringue en de frambozen. Serveer met de cranberry fizz.