Gelakte zalm met zeewier en peulvruchten
bereiding
-
1
Meng de ingrediënten voor de marinade. Leg de zalm in een schaal, overgiet met marinade en laat 30 minuten trek ken. Maak alle peulvruchten schoon (of haal uit de diep vries en laat ontdooien).
-
2
Verwarm de sesamolie in een koekenpan met antiaan baklaag en bak de zalm 2 minuten per kant. Zet opzij en hou warm. Laat de rest van de marinade tot de helft inkoken.
-
3
Stoom of blancheer alle peulvruchten in 5 à 10 minuten beetgaar. Laat ze schrik ken onder koud water en uit lekken, en meng ze in een kom met de zeewiersalade. Werk af met de gekonfijte gember.
-
4
Dresseer de peultjeszee wiermix op borden en leg er de zalm bij. Lepel of ‘lak’ wat ingekookte marinade over de vis, zodat deze mooi gaat glanzen. Werk af met sesam zaadjes en toefjes wasabi. Serveer met noedels of rijst in aparte kommetjes.