Ceviche van zeebaars (2)
bereiding
-
1
Maak de marinade. Spoel en snipper de koriander. Pers de limoenen en meng het sap met de chilisaus en de agavesiroop. Pel de knoflook en schil de gember. Pers ze bij de marinade, voeg de helft van de koriander toe en kruid met peper en zout.
-
2
Spoel de sla, laat uitlekken en snij in reepjes. Pel de ui en snij hem in ringen. Dompel onder in ijswater: zo wordt de ui iets minder scherp.
-
3
Snij de vis in blokjes van 2 cm. Doe ze in een kom, giet er de marinade bij en schep goed om. Dek af en zet 6 à 10 minuten in de koelkast. Proef dan of de vis mals genoeg is, laat
hem eventueel nog verder garen in de marinade. -
4
Verdeel de sla over de borden. Schep er de vis bovenop, bestrooi met de rest van de gesnipperde koriander en kruid met peper en zout. Werk af met de uiringen en maïs.