Ceviche van zeebaars en octopus met mangopuree en nacho's
bereiding
-
1
Bak de octopus krokant in wat olijfolie. Laat afkoelen. Snij de zeebaars en octopus in schuine repen en leg in een diepe kom. Bestrooi met het pepertje en de rode ui en besprenkel met olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout, roer goed om en laat 30 minuten marineren in de koelkast.
-
2
Spoel de sla, maak de blaadjes los en snij de helft in repen. Snij het vruchtvlees van de mango in blokjes en mix ze fijn met de wittewijnazijn, breng op smaak met peper en zout.
-
3
Meng de zure room met de gehakte koriander en breng eveneens op smaak met peper en zout.
-
4
Verdeel de reepjes sla over de borden, leg de blaadjes langs de rand. Leg nu de gemarineerde vis en octopus in het midden van de borden. Lepel er de zure room over en voeg enkele dotjes van de mangopuree toe. Werk af met peper, verkruimel er de nacho's over en serveer met een kwartje limoen.