Rundercarpaccio met tartaar en appelkappertjes
bereiding
-
1
Spoel de wakame en snij in fijne reepjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado, snij in blokjes en besprenkel met het sap van de limoen.
-
2
Maak de selder schoon en snij ‘m in blokjes van 5 mm. Meng de avocado met de wakame, selder en kleine kappertjes. Hak de noten.
-
3
Maak een vinaigrette van de oestersaus en notenolie en kruid met peper en zout. Meng door de tartaar.
-
4
Schroei de steak heel kort aan beide kanten dicht in een grillpan. Laat even rusten in aluminiumfolie en snij dan in flinterdunne plakjes.
-
5
Leg een serveerring op een bord en doe er de avocadomengeling in, druk goed aan en verwijder de ring. Herhaal op de andere borden. Leg er de steak op, werk af met de gehakte hazelnoten en de appelkappertjes, serveer met de zuurdesemtoast.