Kalfstartaar met kappertjesmayonaise, radijsjes en opgelegde rode ui
bereiding
-
1
Maak de opgelegde rode ui. Pel de ui en snij hem in halve maantjes. Doe de ui in een kommetje en doe er het zout, de wittewijnazijn en de honing bij. Zet alles onder met lauw water en roer om. Laat minstens 1 uur trekken.
-
2
Maak de saus. Hak de kappertjes grof. Meng alle ingrediënten en kruid de mayonaise met peper.
-
3
Spoel de radijsjes en snij ze in een fijne brunoise. Snij de helft van de appelkappertjes in twee.
-
4
Snij het kalfsvlees in kleine stukjes. Breng de tartaar op smaak met peper, zout en worcestershiresaus. Leg de tartaar op de borden met behulp van een serveerring.
-
5
Lepel de kappertjesmayonaise op de tartaar en verdeel er wat gepekelde rode ui over. Strooi er de brunoise van radijs en de gedroogde uitjes over. Leg op elke tartaar 1 heel en 2 halve appelkappertjes. Werk de tartaar af met een flinke draai van de pepermolen.