Recept

Volkorentortilla met kippenreepjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de wortelen, de rodekool en de peultjes fijne reepjes. Breng 100 ml water met de wittewijnazijn, de suiker en het gemberpoeder aan de kook in een ruime pot.
    Haal van het vuur als de suiker is opgelost. Doe de groenten erin, dek af en zet aan de kant.

  2. 2

    Snij de kip let in reepjes. Verhit een scheutje plantaardige olie in een wokpan. Voeg de cayennepeper, paprikapoeder, koriander, komijn en een snuifje zout toe en bak
    2 minuten. Voeg de kipreepjes toe en bak ze op een hoog vuur. Hak 1/3 van de koriander fijn en schep onder de kippenreepjes.

  3. 3

    Hak nog 1/3 van de koriander fijn. Meng onder de yoghurt en breng op smaak met honing, zwarte peper, zout en het sap van 1⁄2 limoen. Snij de rest van de limoen in partjes voor de afwerking.

  4. 4

    Warm de tortilla’s op volgens de aanwijzingen op de verpakking. Werk de salade af met de geroosterde sesamzaadjes. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen z’n eigen wrap beleggen met de salade, de kippenreepjes en de dressing. Werk naar smaak af met limoen en de rest van de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Volkorentortilla met kippenreepjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!