Viskoekjes met chili en komkommersalade
bereiding
-
1
Maak de chilisaus. Hak de pepers fijn, doe ze in een blender, doe er de knoflook, de korianderblaadjes, rietsuiker, vissaus, limoensap en de in plakjes gesneden gember bij. Mix 2 minuten, tot de ingrediënten gehakt en goed gemengd zijn. Je kunt de saus een week in de koelkast bewaren, in een bokaal met deksel.
-
2
Doe de vis, de geraspte limoenschil, 125 ml van de saus, de korianderblaadjes, zout en ei in de keukenrobot en mix ongeveer een minuut. Maak met behulp van twee eetlepels balletjes van het mengsel en duw ze plat. Verhit 1 cm olie in een grote pan, op middelhoog vuur. Bak de burgertjes aan beide kanten 2 à 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Hou ze warm.
-
3
Snij de komkommer en de tomaten in plakken. Snij de lente-ui in fijne reepjes.
-
4
Serveer de burgertjes met de tomaat, komkommer en lente-ui en nog wat extra chilisaus.