Lamskroon met kruidenkorst en spruitjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Doe ze met tijm,
4 el olijfolie, peper en zout in een schaal. Roer even om en zet 25 minuten in de oven. -
2
Doe er na 10 minuten de kastanjes bij en zet terug in de oven.
-
3
Smelt wat boter. Spoel de kruiden en hak ze, met de knoflook, grof. Roer er de mosterd door. Schenk er de boter bij, kruid met peper en zout en mix fijn. Voeg paneermeel toe en meng tot een kruidenpasta. Zet koel weg.
-
4
Kruid het vlees met peper en zout. Verhit boter in een pan en kleur het vlees aan alle kanten goudbruin. Leg het in een ovenschaal en bestrijk met een dikke laag kruidenpasta. Zet 10 tot
12 minuten in de oven. -
5
Haal het vlees uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat rusten. Zet, vlak voor het serveren, nog even onder de grill. Snij in koteletjes.
-
6
Serveer met de spruitjes, kastanjes en wat vleesjus.